<< Към началото
ОБРЪЩЕНИЕ 
във връзка с протеста от 06.07.2011 (http://www.btv.bg/video/1964905420-Kasna_emisiya_na_bTV_Novinite__06072011_g.html) и следващите, които ще се организират от гражданите докато не започнат да се спазват законите в България.

До шофьорите: 
Извиняваме се за неудобствата, които ви създадохме. В никакъв случай не искаме да се противопоставяме на вас. Вие имахте лошия късмет да попаднете в задръстване, без да имате вина за това. Но така вие участвахте в борбата за законност в България. Действията на правителството около нарушенията на ЮЛЕН АД в Пирин (http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/07/01/1116179_nichiia_zemia/) стават опасен прецедент, отварящ широко вратите на държавното благоволение за престъпници, които са твърде големи, за да бъдат вкарвани в затвора! Ако се настаните незаконно в чужд апартамент, мислите ли, че Парламентът ще промени закона за да се чувствате удобно? 
Освен това, същото това време можеше да го загубите на кръстовището, ако минава покрай вас ескорта на някой министър по бул. България или на шефовете на ТИМ, които отиват на проверка в ЦКБ на ул. Раковски (всички светофари светят зелено за тях).

До гражданите на Република България: 
Опитваме се да спасим много повече от Национален парк Пирин, този протест е за това законите да важат еднакво за всички. Чашата преля! Държавата откровено покровителства престъпленията на ЮЛЕН в Пирин! В правовата държава, законът се отнася до всеки еднакво! Щом не може да гарантира това за всички ни - правителството трябва да си отиде, иначе беззаконието ще бъде институционализирано официално! Макар и все още да имате дом и храна, да не ви режат заплатите като в Гърция, замислете се за бъдещето! Много се надяваме на следващите протести да не сме сами - ние младите!

Нека ти напомним какъв е казуса: 

http://forthenature.org/cases/35

Преди дни стана ясно, че в нарушение на концесионния си договор за ски - зона Банско, "Юлен" АД ползва абсолютно незаконно 647 декара от Национален парк Пирин, който е собственост на българския народ. "Юлен" АД е основно собственост на две офшорни фирми, свързани с Цеко Минев – президент на Първа инвестиционна банка и председател на Българска федерация ски.

Вместо да бъдат наказани престъпниците, за което НПО са подавали над 40 жалби в МОСВ, министър Нона Карджова (МОСВ) безочливо предложи законодателна промяна, с която да узакони нарушението. След като министрите Трайков, Плевнелиев и Нейков я подкрепиха, на 1 юли и Бойко Борисов застана на страната на "Юлен":http://www.mediapool.bg/.

Ако ГЕРБ наистина спази предизборното си обещание да търси отговорност за престъпленията на "Тройната коалиция", то няма по-подходящ момент да го покаже на дело! Ние, гражданите на република България, които все още вярваме, че поне на хартия тази страна е законова и законът важи за всеки, заставаме зад:

1. Отнемане на концесията на Юлен и рехабилитация на увредените незаконно 65 ха (платена от нарушителя - Юлен).

2. Съд за тези, които погазиха закона в национален парк Пирин и "ски-курорта"Банско.

3. Оставка за министър Нона Караджова, която застава в изявленията и действията си срещу целостта на национален парк Пирин и националните интереси, предлагайки престъпления да бъдат узаконявани в парка не само досега, но и оттук-нататък.

4. Оставка за министър-председателя Бойко Борисов, ако не застане на страната на закона, не защити правовата държава и продължи да защитава олигарси, чиято единствена цел е печалба на цената на унищожена природа, повсеместна корупция, смачкано законодателство и унищожена традиционна култура за сметка на пошлостта.

По-долу можеш да кажеш на Цеко Минев какво мислиш за действията му и да подпишеш Подписка за оставка на Нона Караджова.

0888 614 995 - това не са числата от тотото, а личния телефонен номер на г-н Цеко Минев

Собственик на Юлен АД, участник в множество офшорки, който обезобрази национален парк Пирин и който продължава нежни игри в кръговете на олигархията като шеф на Българската ски-федерация е мажоритарен акционер с 30% акции в Първа Инвестиционна Банка. Има мераци да унищожи и Витоша.

Прати смс - спаси Пирин и Витоша! Любезно обясни какво мислиш за пътя на беззаконието, по който Юлен АД повлича цяла България с действията си за Банско. Копирай това във своя фейсбук профил.

Повече информация тук:
https://www.balkanleaks.eu/06sofia1652.html
http://www.bivol.bg